WRC 2015

Årets WRC (World Rally Championship) säsong är i full gång med hittills 3 avklarade tävlingar där fransmannen Sebastien Ogier slutligen stått som segrare i samtliga av dessa.

WRC

Inledning

2015 års säsong kunde med andra ord inte ha börjat bättre för förra årets segrare av totalen, Sebastien Ogier. Han har redan klöst fast sig rejält i toppen, något som bäddar för att han än en gång ska kunna lyckas med bedriften att axla manteln som WRCs snabbaste förare.

Nöjt team

Volkswagen Motorsport är såklart minst sagt nöjda med säsongens öppning och deras guldkalv verkar än en gång leverera. Enligt spelföretagen verkar det ska mycket till om någon annan ska snuva fransmannen på konfekten och hos till exempel Unibet är oddset för att vi återigen ska se Ogier som vinnare låga 1.02 gånger pengarna.

Rally Sweden

Värt att nämna för oss svenskar är att säsongens andra tävling ”Rally Sweden” kom att bli en väldigt lyckad och uppskattad tävling, med många kast i resultaten och med stenhård aktion ända in i mål för samtliga förare i toppskiktet. Faktum är att det inte skilde mer än endast 6.4 sekunder mellan Ogier och tvåan Neuville, vilket är en ganska klar indikation på att det var riktigt jämt och spännande ändå in i slutskedet.

Nästa stopp

Nästa anhalt för serien är Argentina, vilket betyder att vi nu förflyttar oss neråt från Centralamerika till den sydamerikanska kontinenten. Underlagsmässigt hittar vi helt klart en del likheter mellan de båda destinationerna, helst om man jämför mot lopp som det svenska rallyt, innefattande stora mängder av snö och is.

Vem kan utmana?

En annan förare som kört både bra och jämt och som kan komma att utmana är norrmannen Andreas Mikkelsen. Allt som krävs är att han klarar av att höja sin lägsta nivå ytterligare och nog ofta ta sig förbi Ogier i resultatlistorna. För närvarande placerar sig norrmannen på en stadig andraplats med 47 poäng totalt. Det är att jämföra mot Ogier som på de tre inledande tävlingarna skrapat ihop hela 81 poäng, med andra ord nästan dubbelt så många. Vi hoppas bara att vi får behålla spänningen ett tag till, så att luften slipper gå ur hela serien alltför tidigt.

Category(s): Blogg, Motorsport