Meka med din bil själv

Mest troligt så är det så att du har en äldre bil där garantier och service har utgått. Om man har en äldre bil så kan det vara bra att kunna meka med sin egna bil. Det behöver inte vara fråga om några avancerade ingrepp utan mer att försöka hålla bilen i det skick som man vill ha den.

Byta motorolja

Att byta motorolja

Det gäller att motorn har den motorolja den behöver så att den ska gå. Det är oljan i motorn som smörjer alla rörliga delar och ser till så att inget händer. Efter ett antal mil så behöver oljan bytas ut. Det är en regelbunden service som ska genomföras på bilen. Har man aldrig bytt motorolja så kan man be någon som kan hjälpa till de första gångerna. Det finns också bra hjälp att få online om man så vill. Se till att köpa det filer och den olja som din motor kräver. Följ instruktionerna för bästa resultat.

Kolla upp bilen regelbundet

Det är alltid en fördel att kolla upp bilen regelbundet. Om du precis har bytt olja så kolla några extra gånger så det är rätt mängd olja i motorn. Lufttrycken i dina däck kan påverka bränsleförbrukningen så det är en fördel att kolla upp så det inte är för lite luft, eller för mycket för delen i dina däck. Rätt lufttryck brukar så i bilens handbok. Kolla också upp så att alla lampor fungerar som de ska. En kontroll innan du ger dig iväg kan vara bra att göra regelbundet.

Category(s): Bilar, Blogg