Formel 1

Formel 1 är en motorsport som engagerar många människor och dess tävlingar på asfalterade banor i snabba ensitsiga bilar. 1948 så kördes det som kan benämnas som det första formel 1 loppet i Pau, Frankrike. Banorna kan gå genom städers avstängda gator och  räknas till en av världens dyraste sport. Detta då bilarna måste kraschtestas och kostnader för frakt av bilar och tillverkningen är så oerhört kostsamma.

Det kan vara påfrestande för de som kör dessa formel 1 lopp då de de håller på i cirka två timmar och kör över 300 km. Det kan bli kortare lopp om oväder ställer till det och för säkerhets skull avbryts loppen. Under loppet så gör förarna depåstop, detta för att byta däcken som slits oerhört under loppen. Ett riktigt bra stop pågår, med inkörning, däckbyte och utkörning från depån, ca 25-35 sekunder. Själva däckbytet kan gå på fyra sekunder.

Formel-1-bil

Kan man spela på motorsport? ja, som med alla sporter kan man spela på Formel 1, likväl som man spelar på fotboll eller annan sport. Man kan satsa pengar på vem som kommer att vinna ett speciellt lopp. På olika spelbolag kan man kolla in vad oddsen är på vissa lopp och förare. Detta gör att det kan bli ännu mer spännande att kolla in ett Formel 1 lopp om man satsat en slant på någon speciell förare!

Category(s): Motorsport